Αποξήρανση και κοπή δένδρων στη Μαγουλίτσα  
   

 

 

 

 

        Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ έχει παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν, σε συνεργασία με την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ, ένα σχέδιο προστασίας, αναβάθμισης και ανάπλασης του χείμαρρου Μαγουλίτσα, στο τμήμα που διέρχεται από τον αστικό χώρο της πόλης της Σπάρτης, το οποίο έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

          Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, μάλιστα, έγινε και η περιορισμένη ανάπλαση του παρόχθιου χώρου όπου τοποθετήθηκε η προτομή του Παναγιώτη Κρεββατά.

          Ενώ, όμως, από την πλευρά του Δήμου Σπάρτης γίνονται αυτές οι μικρές παρεμβάσεις, οι γνωστοί-άγνωστοι καταπατητές των παρόχθιων περιοχών της Μαγουλίτσας, αποθρασύνονται και επιδίδονται, κατά πάσα πιθανότητα, συστηματικά στην αποξήρανση δέντρων με χρήση ορυκτελαίων και πετρελαιοειδών.

         Τελευταία, περιήλθε σε γνώση μας από καταγγελίες συμπολιτών μας το γεγονός της αποξήρανσης και κοπής δέντρων στην παρόχθια περιοχή του χειμάρρου Κνακίωνα (Μαγουλίτσα), παραπλεύρως μνημείου Κρεββατά, γεγονός που διαπιστώσαμε κι από δική μας επιτόπια αυτοψία.

          Επειδή η αποξήρανση και κοπή δέντρων σε δημόσιους χώρους, χωρίς άδεια, αποτελεί ποινικό παράπτωμα, ζητούμε από το Δήμο Σπάρτης να ενεργοποιήσει όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να αναζητήσει τους ενόχους, ώστε οι επίδοξοι καταπατητές να σταματήσουν τις απαράδεκτες και αντικοινωνικές πράξεις τους κατά του κοινού μας φυσικού πλούτου και περιβάλλοντος, που τόσο βάναυσα και ασυνείδητα πλήττεται στην εποχή μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
         
Αρχική