Έκδοση βιβλίου του Συλλόγου με τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής

 

          

          

  Εξώφυλλο βιβλίου      
Επίλογος
         
         
         
         
         

 

Εξώφυλλο βιβλίου

 

αρχή σελίδας

              

               

         Επίλογος

                           Δέκα χρόνια μετά. Δέκα χρόνια γεμάτα αγωνίες κι αγώνα για τη σωτηρία του οίκου μας δηλαδή της γης μας.

                           Για μας έκλεισε ένας κύκλος δράσης κι άρχισε ένας καινούριος που καλούμαστε να τον αντιμετωπίσουμε με τη συσσωρευμένη πείρα μας, με ελπίδα κι αισιοδοξία, με το όραμα ενός βιώσιμου κόσμου που θα τον παραδώσουμε με περηφάνια στα παιδιά μας…

                          Αισθανόμαστε ηθική  ικανοποίηση  γιατί αυτός ο ωραίος αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος γίνεται με ανιδιοτέλεια και αυτοπροσφορά, πολλές φορές σε βάρος των προσωπικών, οικογενειακών, επαγγελματικών ή άλλων «συμφερόντων»μας.

                          Κάποτε δεχόμαστε, από ελάχιστους είναι η αλήθεια, κακεντρεχείς, συκοφαντικές, δόλιες επιθέσεις που έχουν σκοπό να μας κάμψουν το ηθικό ,να μας διαλύσουν και να μας στείλουν στα σπίτια μας. Όμως εμείς δεν πτοούμεθα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν λιγοψυχούμε γιατί μέσα μας βαθιά, αλλά και στη συνείδηση της πλειοψηφίας των συνανθρώπων μας,  αισθανόμαστε απολύτως δικαιωμένοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μας συγχαίρουν, μας σφίγγουν το χέρι και μας λένε: «Παιδιά συνεχίστε…»

                         Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, γιατί αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε, πριν από δέκα χρόνια ,αξίζει τον κόπο. Σ’ αυτή τη νέα δεκαετία θέλουμε τους φίλους μας ακόμα πιο κοντά μας. Προσμένουμε νέα μέλη που θα μας δώσουν νέες ιδέες και τη ζωντάνια τους για να πετύχουμε μεγαλύτερες νίκες.

                          Εμείς ξέρουμε τούτο: «Η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος ανήκει στη γη. Κάθε κακό που βρίσκει τη γη, βρίσκει και τον άνθρωπο  και κάθε πλήγμα του ανθρώπου στο υφάδι της ζωής είναι πλήγμα ενάντια στον εαυτό του.»

                                                       (ΣΗΑΤΛ - Ινδιάνος αρχηγός)

           αρχή σελίδας

 
 
 
Αρχική